Suomalaiset Oxygenol-hammastahnat puhdistavat ja suojaavat hampaita tehokkaasti reikiintymistä vastaan, sillä niissä on fluorin lisäksi ksylitolia. Mihin teho perustuu? Lue vastaukset kolmeen tärkeään kysymykseen.

Millainen on hyvä hammastahna?

Fluori on suun terveyden kannalta tärkein ainesosa, ja sitä on tärkeä olla hammastahnassa käyttäjälle sopiva määrä. Fluori vahvistaa ja suojaa kiillettä, vähentää kiilteen mineraalien liukenemista, ehkäisee plakin bakteerien hapontuottoa ja karieksen eli reikien syntymistä. Se pysäyttää ja jopa korjaa alkaneita kariesvaurioita.
Hammaslääkäriliiton sivuilta saa ajankohtaista tietoa fluorin käytöstä ja sen käyttömäärästä eri ikäisille. Lue lisää

Myös hammastahnan hyvä maku on tärkeä, samoin sen käyttötarkoitus. Esimerkiksi teen ja kahvin juojat voivat kaivata valkaisevampaa tahnaa, kuivan suun ongelmista kärsivät puolestaan kosteuttavampaa.

Lisäksi hyvässä hammastahnassa on fluorin lisäksi ksylitolia.

Miksi hammastahnassa on hyvä olla fluorin lisäksi ksylitolia?

Streptococcus mutans -bakteeri vaikuttaa eniten vaikuttaa eniten karieksen eli reikien muodostumiseen suussa. Ksylitoli tehoaa juuri tähän bakteeriin. Lisäksi ksylitoli vaikuttaa plakin koostumukseen, jolloin se on helpompi harjata pois.

Fluorin ja ksylitolin yhdistelmä onkin tutkitusti tehokas yhdistelmä hampaiden puhdistamiseen sekä suojaamiseen reikiintymistä vastaan*.

Kun fluoritahnassa on 10 prosenttia ksylitolia, se ehkäisee 12,7 prosenttia tehokkaammin kariesta kuin pelkkä fluoritahna. Kaikki Oxygenolin hammastahnat sisältävät sekä ksylitolia että fluoria.

Ksylitoli vastaa makeudeltaan tavallista sokeria.

Mitä muita raaka-aineita Oxygenol-tahnoissa on? Miten raaka-aineet valitaan?

Bernerillä on useiden vuosikymmenien kokemus hammastahnojen tuotekehityksestä suomalaisille. Raaka-aineiden valinnassa tärkeä periaate on niiden korkea laatu ja puhtaus. Lisäksi niissä pyritään käyttämään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita.

Hammastahnoissa käytetty ksylitoli on kotimaista, ja se valmistetaan Kotkassa.

Tahnojen hankaavat ainesosat ovat kotimaisia silika- eli piioksidi-pohjaisia valmisteita, jotka valmistetaan Haminassa Huberin tehtailla.

Vaahtoavana ainesosana suurimmassa osassa Oxygenol-tahnoista mietoa natriumlauryylisarkosinaattia, jolla ei ole ärsyttäviä vaikutuksia. Lopuissa vaahtoava ainesosa on SLS eli Sodium Lauryl Sulfate. Lue tarkemmat tuotetiedot.

Herkälle suulle tarkoitettu Oxygenol Sensitive -hammastahna sisältää suun kosteutta lisäävää betaiinia, joka on valmistettu Suomessa sokerijuurikkaasta.

Hammastahnojen tuotekehitys on Helsingissä, ja ne valmistetaan Heinävedellä.

Kaikki Oxygenol-hammastahnat ovat vegaanisia eli niissä ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita. Tahnoissa ei myöskään ole mikromuoveja.

* Sintes, J. L. ym., Am. J. Dent., 1995.

Oxygenol on yli satavuotias suomalainen suuhygieniasarja, johon kuuluu aikuisten ja lasten hammastahnoja sekä kaksi suuvettä. Katso täältä, mikä tuote sopii sinulle parhaiten!