Oxygenol tarjoaa laadukkaita suunhoidon tuotteita sekä lapsille, että aikuisille. Oxygenol on osa kotimaisen perheyhtiö Bernerin brändivalikoimaa. Tuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa yli 100 vuoden ajan ja tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus.

Oxygenolin vastuullisuustyötä ohjaa Bernerin Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelma tavoitteineen. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen, ja kuulemme mielellämme myös käyttäjiemme näkemyksiä vastuullisuutemme kehittämiseksi edelleen.

 

Tuotekehitys ja tuotanto

Oxygenolin tuotekehitystiimimme työskentelee Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä pääkonttorissamme. Oxygenol-tuotteet valmistetaan Itä-Suomessa Heinäveden tuotantolaitoksilla, jossa työllistämme yhteensä noin 60 henkilöä, ja olemme Heinäveden suurin yksityinen työnantaja.

Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practices). Tuotteet valmistetaan Heinävedellä 100 % uusiutuvalla energialla.    

 

Raaka-aineet

Oxygenol-tuotteiden raaka-aineiden valinnassa tärkeä periaate on korkea laatu ja puhtaus. Varmistamme, että käyttämämme raaka-aineet ovat turvallisia. Tällä hetkellä suurin osa kosmetiikan raaka-aineista ostetaan Euroopasta, koska Suomessa raaka-aineiden valmistusta on vähän. Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Oxygenol-hammastahnoissa käytetty ksylitoli valmistetaan Kotkassa. Oxygenol Herkkä -tahnassa käytetty betaiini tehdään sokerijuurikkaasta, ja se valmistetaan Naantalissa. Tahnojen hankaavat ainesosat ovat kotimaisia, silika (piioksidi)-pohjaisia valmisteita, ja ne valmistetaan Haminassa.

 

Vegaanisuus ja biohajoavuus

Kaikki Oxygenol hammastahnat ja suuvedet ovat vegaanisia.  Hammastahnat sisältävät mineraaliperäistä silikaa, minkä vuoksi niitä ei voi pitää biohajoavina. Oxygenol Suuvedet ovat yli 99% biohajoavia perustuen raaka-aineiden biohajoavuustietoihin.

 

Palmuöljy

Emme Bernerillä käytä palmuöljyä sellaisenaan tuotteidemme raaka-aineena. Palmuöljyä kuitenkin käytetään yleisesti kosmetiikan raaka-aineiden valmistuksessa.  Ostamme kaikki palmuöljypohjaiset raaka-aineet RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) jäseniksi kuuluvilta raaka-aineen toimittajilta. Oxygenol-tuotteissa on käytetty raaka-aineita, joiden valmistuksessa on käytetty palmuöljyä. Palmupohjaisten raaka-aineiden osuus on tuotteissa pieni.

 Ostamme muutamaa toimittajaa lukuun ottamatta kaikki palmuöljypohjaiset raaka-aineet RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) jäseneksi kuuluvalta raaka-aineen toimittajalta. RSPO kehittää periaatteita kestävälle palmuöljytuotannolle.  

 

Eläinkokeet

Kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi tehtävät eläinkokeet on EU:ssa kielletty maaliskuusta 2013. Berner Oy ei osta ainesosia, valmistusreseptejä tai tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi. Berner Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön mukaisia.

 

Pakkausmateriaalit

Oxygenolin hammastahnatuubit tulevat meille Norjasta ja suuvesien pullot Saksasta, suuvesien etiketit Virosta. Oxygenol-tuotteet on pakattu kahteen eri muovilaatuun (PE ja PP).  Kaikki Oxygenol-tuotteiden pakkausmateriaalit voidaan lajitella muovinkeräykseen. Pakkauksen osat tulee erotella ennen muovinkeräykseen laittamista.

Oxygenol suuvesien pullot ovat 100% kierrätettyä muovia. Pyrimme vähentämään pakkauksissa käytetyn muovin määrää. Bernerin vastuullisuusohjelman tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki käyttämämme pakkausmateriaali on kierrätettävää, kierrätettyä, uudelleen käytettävää tai biohajoavaa.